KEVIN.MURPHY valmistaa kaikki muovipakkaukset meristä kerätystä OCEAN WASTE PLASTIC-muovista.

Maailmanlaajuisesti arviolta vain 5-7% muovista kierrätetään. Nyt on aika tehdä muutos.

KEVIN.MURPHY ilmoitti ensimmäisenä kosmetiikka-alan yrityksenä alkavansa valmistaa pakkauksensa meristä kerätystä muovista. Tällä vältytään valmistamasta yli 360 tonnia uutta muovia vuosittain.  Pakkausuudistuksen vaikutukset ovat monisyisiä. Maailman muovintuotannon muutoksen lisäksi sen on tarkoitus aloittaa laaja-alainen keskustelu ongelman ytimestä: tuotepakkausten ympäristövaikutuksista niiden elinkaaren aikana. KEVIN.MURPHY:n tavoitteena on muuttaa kauneusalan standardeja ja yritys jakaa läpinäkyvästi sekä avoimesti tietoa ympäristöystävällisistä prosesseistaan muille tuotemerkeille ja henkilöille muutosprosessien kehityksen tukemiseksi. Paitsi, että muovin kerääminen ja uusiokäyttäminen puhdistaa luontoa, se luo lisäksi työtä kalakadosta kärsiville kehittyvien maiden rannikoille, joissa muoviroskasta johtuen kalastuselinkeinon harjoittaminen on vaikeutunut tai loppunut.

Mittavan uudistuksen suunnittelu on aloitettu jo yli puolitoista vuotta sitten ja ensimmäiset muovipakkaukset on valmistettu kesän 2019 aikana.

Lue lisää KEVIN.MURPHY -brändistä www.kevinmurphy.com.au

Paha muovi?

Muovi on monikäyttöinen materiaali, joka mahdollistaa nykyisen elämäntapamme. Miksi muovi on kuitenkin niin paha? Muovia käytetään valtavat määrät, se roskaa ympäristöämme ja sitä ei asianmukaisesti kierrätetä. Lisäksi se on käytännössä hajoamaton ja kertyy erityisesti meriin jokien virtojen mukana. Maailmanlaajuisesti arviolta vain 5-7% muovista kierrätetään.

Ajan kuluessa muovi hajoaa mikropartikkeleiksi, jotka kulkeutuvat ravinnon mukana kaloihin ja lintuihin ja esimerkiksi tukkivat niiden ruoansulatusjärjestelmät. Ihminen puolestaan saa mikromuoveja elimistöönsä ravinnon sekä hengityksen kautta. On arveltu, että lähivuosina tai vuosikymmeninä meressä oleva mikromuovi painaa enemmän kuin kalojen tai planktonin yhteenlaskettu massa. Meriin keräytyvä muovi aiheuttaa taloudellisia ja sosioekonomisia ongelmia siitä riippuvaisille yhteisöille useilla tavoilla, mm. kalastuksen vaikeutumisen sekä kalakadon vaivatessa muovittuneita merialueita. Muovin hävittäminen taas polttamalla vapauttaa hiiltä, joka vapautuu ilmakehään ja pahentaa ilmastonmuutosta. Ongelma on monitahoinen ja alkusyy lienee ihmisen pohjattomassa kulutuskyvyssä. On arveltu, että vuoteen 2050 mennessä merissä on painossa mitattuna enemmän muovia kuin kaloja. (Ellen MacArthur Foundation 2017). 

Asialle on kuitenkin tehtävissä jotain, mikäli tarpeeksi suuri määrä yksilöitä ja kaupallisia toimijoita ottaa asian huolekseen ja ryhtyy toimenpiteisiin. Tämä sisältää sekä paikallisia toimia muovin kierrätyksen tehostamiseksi sekä toimia jo olemassa olevan ongelman helpottamiseksi valtamerissämme.

Olemme luoneet kattavan valikoiman esillelaittomateriaaleja OWP-pakkausmuutoksen viestimistä varten jälleenmyyjäkampaamoihin. Hyödynnä materiaalit omassa myyntipisteessäsi!

Tilaa OPW-markkinointimateriaalit:

Lataa sähköiset materiaalit markkinointiin!