Ajatuksia KEVIN.MURPHY:n tuotekehityksen takaa

KEVIN.MURPHY STYLE.MASTER Juha-Matti Manninen työskenteli KILLER.CURLS -uutuuksien tuotekehitystiimissä. Halusimme kuulla lisää itse prosessista!

Hei Juha-Matti! Olet ollut uusien kiharaa aktivoivien KILLER.CURLS -tuotteiden tuotekehitystiimissä mukana. Miksi KILLER.CURLS -tuotteet luotiin? 

Tutkitusti yli 60 %:lla kaikista ihmisistä on hiuksissaan jonkinlaista tekstuuria aina 2A loivasta laineesta 4C kiharaan. Kihartuva hius voi kuitenkin olla kaikkea hennon ja paksun väliltä, mutta markkinoilla olleet kiharatuotteet ovat usein liian raskaita ja öljypitoisia, latistaen ja jättäen tuotteen tuntua etenkin hentoihin hiuksiin. KEVIN.MURPHY:n tuotekehityksessä tunnistettiin tarve kehittää aidosti painottomaan teknologiaan perustuvat hoito- ja muotoilutuotteet kiharille hiuksille. Hiusten omaa tekstuuria halutaan nyt korostaa osana isompaa luonnollisuuden megatrendiä.

Kerro KEVIN.MURPHY -tuotteiden suunnittelufilosofiasta tarkemmin?

Tuotekehitysprosessi käynnistyy aina hiusten tarpeet edellä. KEVIN.MURPHY:llä ratkaistaan hiuspulmia yhdistämällä parhaat elementit luonnosta ja teknologiasta. Näin saadaan toimivia tuotteita, jotka tekevät aina sen mitä lupaavat ja ovat ”skincare for your hair” -ideologiamme mukaisesti helliä niin hiuksille, iholle kuin myös ympäristölle. Oikeiden luonnon raaka-aineiden valinta ja innovatiivinen yhdisteleminen on tuotesuunnittelun keskeisimpiä asioita ja siihen panostetaan myös ajallisesti. Tuotteen matka konseptista valmiiksi tuotteeksi kestää yleensä noin 3–5 vuotta. Meille on myös tärkeää, että kaikki tuotteemme ovat painottomia.

Miten olet päätynyt työskentelemään tuotekehityksen parissa?

Olen aina ollut kiinnostunut kemiasta ja nuorena haaveilin lääkärin tai biokemistin urasta. Valitsin kuitenkin kampaamoalan ja kaiken aikaa olen seurannut aktiivisesti mitä raaka-aine maailmassa tapahtuu. KEVIN.MURPHY:llä työskentelin ensimmäiset 10 vuotta kouluttajana ja vasta noin 5 vuotta sitten aloin aktiivisemmin tekemään töitä sen eteen, että pääsisin myös osaksi tuotekehitystä. Kannatti puhua toiveistaan ääneen!

Millainen on roolisi tuotekehitystiimissä?

Aiempien tuotelanseerausten kohdalla roolini painottui tuotteiden koostumusten vertailuun, puhutaan ”product matchingistä”. Uudet KILLER.CURLS:it olivat ensimmäisiä tuotteita, joiden kehityksessä olen ollut mukana aivan alusta asti. Pääsin vaikuttamaan raaka-aineiden valintaan erityisesti öljyjen osalta ja kuulun osaksi pienempää testiryhmää, jonka jälkeen tuotteet lähtevät laajemmin kouluttajille testattavaksi. Koen erityisen antoisaksi roolini kampaamo- ja biokemiamaailman välimaastossa. Voisin kuvailla itseäni tulkiksi, joka ymmärtää molempien osapuolien tarpeita ja pystyy välittämään tärkeän kampaamokentältä tulevan tiedon tuotekehitystiimille. 

Miten uudet KILLER.CURLS -tuotteet istuvat KEVIN.MURPHY:n tuoteportfolioon?

Kevin on edelleen itse jokaisen uuden tuotteen kehittelyn takana. Hänen vaikuttava uransa kampaajana sekä loistava tulevaisuuden vainunsa pitävät huolen siitä, että KEVIN.MURPHY:n valikoima on aina tarkkaan kuratoitu ja edellä aikaansa. 

Tuotekehitystiimi on jatkuvasti reagointivalmiudessa ja tarvittaessa tuotteita myös poistetaan valikoimista, mikäli ne eivät enää täytä markkinatarpeita. Siksi onkin helppo luottaa siihen, ettei valikoimassa ole päällekäisyyksiä vaan tuoteportfolio sisältää kaikki oleelliset hiustuotteet, ja vain ne. Uudet KILLER.CURLS WASH ja RINSE laajentavat kiharatuotteiden valikoimaa koskemaan myös pesutuotteita, sillä muotoilu lähtee jo pesupaikalta. KILLER.TWIRLS tarjoaa painottoman, kiharaa kohottavan ja hiuksen luonnollista tekstuuria aktivoivan ratkaisun ilmakuivaukseen. 

Juha-Matin täsmävinkit kiharoiden muotoiluun:

  • Kiharoiden hiusten muotoilu lähtee jo pesupaikalta. KILLER.CURLS WASH ja RINSE auttavat aktivoimaan hiuksen luonnollista tekstuuria.
  • Valitse muotoilutuotteet hiuksen olemus huomioiden. Valitse KILLER.TWIRLS, kun haluat aktivoida hiuksen luonnollista tekstuuria. Todella hennoille hiuksille voi valita KILLER.WAVES -suihkeen.
  • Kiharat hiukset voi kammata märkinä, jonka jälkeen hiukset rutistellaan tai kieputetaan osioihin. Anna ilmakuivaa tai käytä diffuusoria ja vältä kiharoiden turhaa koskettelua.
  • Lisävolyymia saat avaamalla kuivuneita kiharoita kahteen osaan, suortuva kerrallaan.
  • Kiharat rakastavat kosteutusta! Hyvä tuote viimeistelyyn on SHIMMER.SHINE- tai SHIMMER.ME BLONDE -suihke.
  • Illalla tehdyt kiharat voi suojata yöksi hiusverkolla, jolloin hius ei pörröönny ja kiharan rakenne säilyy kauniina.